Module Datacoaches

Vind meer informatie over de data coaches module en plan een intake!

Data Coaches voor het Brabantse MKB

Om de datacompetentie van het Brabantse MKB te verbeteren krijgen Brabantse MKBondernemers ondersteuning om hun mogelijkheden en kansen met data te onderzoeken. Daarbij kunnen ze gebruik maken van data coaches die individueel advies en ondersteuning bieden bij het maken van een data actieplan. De JADS leergang Datacoaches voor het Brabantse MKB geeft data coaches de Data Science kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een professioneel advies op maat.

Dit programma is voor adviseurs die MKB ondernemingen willen adviseren hoe ze slimmer gebruik kunnen maken van data. In dit opleidingsprogramma van JADS Professional Education bekwaam je jezelf samen met andere deelnemers uit het Brabantse regionale ecosysteem in de technische kant van data science, maar je leert ook hoe data science het professionele domein verandert en hoe je een betere adviseur kan zijn voor de ondernemer met datavragen en -ambities.

Leer over de impact van nieuwe (digitale) technologieën zoals big data en kunstmatige intelligentie. Creëer straks kansen voor het Brabantse MKB, terwijl je je bewust bent van de technische maar ook bedrijfsorganisatorische en maatschappelijke vraagstukken hierbij.

Je wordt opgeleid in de rol van Analytics Translator, een rol die cruciaal is om data science en de behoeften uit een organisatie met elkaar te verbinden. En je krijgt ook de kennis en vaardigheden aangereikt om effectief en inspirerend in gesprek te gaan met MKBondernemers over data (en smart industry thema’s) in de bedrijfscontext. De opleiding biedt ruime mogelijkheden om te leren van elkaar en voor het opbouwen van een kennis- en contactennetwerk in de regio Zuid-Nederland.

Na afronding van deze opleiding heb je oa. kennis opgedaan over:

  • Begrippenkader datascience- nieuwe vormen van data en analyse mogelijkheden zoals Big Data, voorspellende algoritmen, machine learning en AI.
  • Het vertrouwder laten raken van de ondernemer met toepassingen (‘demystificeren van begrippen) door concrete praktijkvoorbeelden (o.a. digitaliseren, robotiseren) en bespreken van de (business)uitdagingen van MKB bedrijven
    in het algemeen zoals flexibel produceren, verkorten van doorlooptijden, klantgerichter en innovatiever werken, etc.
  • Hoe Data Science werkt door middel van data-analytisch denken en het gebruik van Crisp-DM model voor Data Science projecten.  Je ontwikkelt een gedegen kennis van de belangrijkste stappen in een data project.
  • Welke vervolgstappen bedrijven kunnen zetten op de thema’s die bij hen spelen en/of relevant zijn.
  • Welke ondersteuning beschikbaar is voor MKB om ze een stap op weg te helpen. 

Planning

Vrijdag 5 november

Introductie Data Science en Machine Learning

Donderdag 11 november

Data en machine learning vanuit een Data Science perspectief

Donderdag 25 november

Voorspellingsalgoritmen

Donderdag 2 december

Profileringsalgoritmen

Donderdag 9 december

Data Science vaardigheden en toepassingen

Donderdag 16 december

Data Engineering

Donderdag 14 januari

Afsluiting

Heb je interesse in deze opleiding en heb je nog vragen over de opleiding? Neem dan contact op met Geert-Jan Peters via g.j.p.m.peters@jads.nl

Na je aanmelding volgt een intakegesprek met een van de twee trainers van het skills-programma en de officiële inschrijving.

Aanmeldformulier

Scroll naar top