Bij JADS doen we al enkele jaren onderzoek naar de data volwassenheid van organisaties. Als onderdeel van dit onderzoek hebben we een Data Maturity Index ontwikkeld. Dit is een gevalideerd meetinstrument om inzicht te krijgen in waar een organisatie staat op het gebied van data science. De oorspronkelijke Data Maturity Index is ontwikkeld voor onderzoek in grote organisaties. Het JADS MKB Datalab heeft een MKB Data Maturity Scan ontwikkeld op basis van deze uitgebreidere vragenlijst. Deze bieden we in drie varianten aan:

Quickscan

(kostenloos)

Dit is een korte vragenlijst die je online kan invullen waarmee je direct een eerste indicatie krijgt van waar jouw organisatie staat.

Scan

(€175,-)

Deze scan bestaat uit een set van 40 vragen die dieper ingaan op verschillende aspecten van data volwassenheid. Zo kijken we onder andere naar de infrastructuur, tools en cultuur van jouw organisatie. Wanneer je de Data Maturity Scan ingevuld hebt, gaan wij voor je aan de slag. Je ontvangt een rapportage waarin we jouw resultaten uitsplitsen en benchmarken ten opzichte van de referentiegroep.

Roadmap

(€5000,-)

Met de Data Maturity Roadmap bekijken we niet alleen waar jouw organisatie staat wat betreft data volwassenheid, maar helpen we je ook met een plan om deze te verhogen. We zetten binnen jouw organisatie de Data Maturity Scan uit en voeren daarnaast enkele gesprekken met sleutelpersonen. We analyseren de resultaten van de scan en bekijken op welke aspecten van data volwassenheid jouw organisatie ten opzichte van vergelijkbare bedrijven goed of slecht presteert. Op basis van deze input schrijven we een rapportage waarin we je helpen om concrete vervolgstappen te identificeren.