Digitale Data Driven Business Workshop

Definieer jouw concrete eerste richting een meer data-gedreven onderneming!

Digitale Data Driven Business Workshop

Het JADS MKB Datalab jou de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze te verkennen hoe data science iets voor jouw onderneming kan betekenen. Door middel van een Data Maturity ScanData Project Canvas, Data Check en Data Project Template werk je samen met Data Science studenten van JADS toe naar een concrete eerste stap om meer data-gedreven te gaan werken. 

De workshop zelf bestaat uit 2 sessies van 2 uurOnder begeleiding van Daan Kolkman, Maaike Blok, Matthijs Bookelmann en Ruud Sneep werken bedrijven zelf naar de antwoorden op deze vragen voor hun eigen organisatie. De deelnemende bedrijven worden tijdens de workshop gekoppeld aan studenten van de Data Science opleiding van JADS om mee te sparren.

Aanmeldformulier workshop

Sessie 1 - Ambitie's, uitdagingen en focus bepalen

Sessie 2 - Data check en eerste stap definieren

Tijdens de eerste sessie gaan we aan de gang met jouw ambitie en focus. Hierin beantwoorden we vragen als:

  • Waar staat mijn bedrijf op het gebied van data?
  • Waar wil ik naartoe werken?
  • Wat is daarin een relevante uitdaging die ik wil aanpakken?

Vooraf

Vooraf krijgen jullie een link toegestuurd voor de Data Maturity Scan. Het invullen hiervan zorgt ervoor dat je te weten komt waar je ongeveer staat op het gebied van datavolwassenheid. Verder vragen we je om van te voren goed na te denken over de ambitie die je hebt met data. Wil je meer inzichten krijgen in je klanten? Wil je tijd besparen op een stap in jullie process? Wil je kosten besparen? Hierover nadenken helpt met het aanscherpen van je ambitie en het bepalen van je eerste stap.

Inhoud

Tijdens de sessie gaan we samen met studenten van de Data Science opleiding van JADS sparren over deze ambitie en welke uitdagingen daar bij horen door samen de Data Project Canvas in te vullen. Het eindresultaat van deze sessie is dan ook een scherper beeld van de uitdaging die je wilt aanpakken.

80% van de bedrijven gaat na het volgen van de workshop aan de slag met hun eerste stap!

Scroll naar top