Over ons

Hoe wij zijn begonnen en waarom wij graag MKB’ers verder helpen.

Over ons

Het JADS MKB Datalab is ontstaan om het gat tussen wat er kan op het gebied van data science en wat er door MKB’ers al wordt toegepast te dichten.  Via het JADS MKB Datalab maken we de kennis en kunde van een data wetenschapper toegankelijk voor het MKB. Dit doen we door master studenten Data Science van JADS in te zetten op concrete afgebakende projecten binnen de ondernemingen die bij ons aan kloppen.

We leven in een tijd waarin de ontwikkelingen op het gebied van Data Science erg snel gaan. Met de komst van JADS, de Jheronimus Academy of Data Science, in 2016 ontstond er direct een grote vraag van de grotere bedrijven om de samenwerking aan te gaan. Tegelijkertijd zien wij dat het gat tussen wat er wordt ontwikkeld op het gebied van Data Science en waar de gemiddelde ondernemer staat op het gebied van datagedreven werken steeds verder groeit. Ondernemers herkennen wel kansen in het gebruik van data science, maar weten vaak niet goed hoe ze hier concreet mee aan de slag kunnen gaan. Juist voor de kleinere ondernemingen is de digitale transitie soms lastig, terwijl het momenteel wel noodzakelijk is. Ze beschikken veelal niet over de juiste technische kennis om met hun eigen data meerwaarde te creëren voor zichzelf en hun klanten.  Met deze reden is het JADS MKB Datalab in 2018 opgericht. 

Missie
Als JADS MKB Datalab reduceren wij de het gat tussen nieuwste data science technieken en de toepassing van deze technieken in start-ups, het MKB en grotere organisaties. Dit doen wij door de uitvoer van korte afgebakende projecten en de ontwikkeling van tools.

Visie
Het Nederlandse MKB ondersteunen in hun digitale transitie naar een meer data-gedreven manier van werken, zodat zij een belangrijke rol kunnen blijven spelen in de economie.

Ruud Sneep

Founder
Ruud is zelfbenoemd “Entreprenerd” – een ondernemer met hart voor wetenschap. Hij is serieondernemer en promovendus aan de universiteit van Tilburg op het gebied van kennisdeling, innovatie en ondernemerschap. Samen met Daan is hij verantwoordelijk voor het concept achter het JADS MKB Datalab.

Daan Kolkman

Founder
Daan is een ondernemende wetenschapper. Als socioloog en data scientist is hij geïnteresseerd in de wisselwerking tussen mens, data en algoritme. Naast zijn onderzoek houdt hij zich ook bezig met onderwijs en impact Samen met Ruud is hij verantwoordelijk voor het concept achter het JADS MKB Datalab.

Maaike Blok

Project manager
Maaike heeft zelf de studie Data Science en Ondernemerschap gevolgd aan JADS. Tijdens haar studie heeft ze zelf een project uitgevoerd voor het JADS MKB Datalab, projecten begeleid en is ze zo doorgegroeid als projectmanager. Ze maakt graag de vertaalslag van Data Science naar waarde voor het bedrijf.

Matthijs Bookelmann

Project manager
Matthijs heeft een Master in Strategic Management en ervaring als manager binnen verschillende ondernemingen. Hij denkt graag met je mee over hoe jouw onderneming de volgende stap kan zetten op het gebied van data gedreven werken.

Fabian Kok

Project manager
Fabian heeft een achtergrond in zowel Artificial Intelligence als Data Science & Entrepreneurship. Geinteresseerd in de volle breedte van data science en wetenschap an sich, hij houdt van mensen helpen met de kennis die hij binnen heeft gebracht. Heeft ook een grote passie voor kunst & wetenschap projecten.

Koen Franken

Business Developer
Koen heeft een commerciële achtergrond en heeft voorheen gewerkt als IT-recruiter. Geïnteresseerd in de volle breedte van ondernemerschap en heeft een passie voor het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Hij denkt graag mee hoe jouw onderneming geholpen kan worden door inzet van onze studenten.

Onze partners

We werken nauw samen met onze partners. Het merendeel van onze partners komt samen in het platform Driven by Data. Het is een mooie samenwerking waarin communicatie voorop staat en wij ondernemers die bij onze partners zijn aangesloten op een zo goed mogelijke manier kunnen ondersteunen.  

Scroll naar top