Over ons

Hoe wij zijn begonnen en waarom wij graag MKB’ers verder helpen.

Over ons

Het JADS MKB Datalab is ontstaan om het gat tussen wat er kan op het gebied van data science en wat er door MKB’ers al wordt toegepast te dichten.  Via het JADS MKB Datalab maken we de kennis en kunde van een data wetenschapper toegankelijk voor het MKB. Dit doen we door master studenten Data Science van JADS in te zetten op concrete afgebakende projecten binnen de ondernemingen die bij ons aan kloppen.

We leven in een tijd waarin de ontwikkelingen op het gebied van Data Science erg snel gaan. Met de komst van JADS, de Jheronimus Academy of Data Science, in 2016 ontstond er direct een grote vraag van de grotere bedrijven om de samenwerking aan te gaan. Tegelijkertijd zien wij dat het gat tussen wat er wordt ontwikkeld op het gebied van Data Science en waar de gemiddelde ondernemer staat op het gebied van datagedreven werken steeds verder groeit. Ondernemers herkennen wel kansen in het gebruik van data science, maar weten vaak niet goed hoe ze hier concreet mee aan de slag kunnen gaan. Juist voor de kleinere ondernemingen is de digitale transitie soms lastig, terwijl het momenteel wel noodzakelijk is. Ze beschikken veelal niet over de juiste technische kennis om met hun eigen data meerwaarde te creëren voor zichzelf en hun klanten.  Met deze reden is het JADS MKB Datalab in 2018 opgericht. 

Missie
Als JADS MKB Datalab reduceren wij de het gat tussen nieuwste data science technieken en de toepassing van deze technieken in start-ups, het MKB en grotere organisaties. Dit doen wij door de uitvoer van korte afgebakende projecten en de ontwikkeling van tools.

Visie
Het Nederlandse MKB ondersteunen in hun digitale transitie naar een meer data-gedreven manier van werken, zodat zij een belangrijke rol kunnen blijven spelen in de economie.

Ontmoet het team

Maaike Blok

Team lead

Maaike Blok is een JADS Master Data Science en Ondernemerschap alumni, die tijdens de opstart van het MKB Datalab in 2018 aan de slag is gegaan met de uitvoer en begeleiding van projecten. Momenteel geeft zij door de ruime ervaring sturing aan het team. Ze vindt het erg leuk om de vertaling te maken van wat er nu eigenlijk allemaal mogelijk is door de inzet van Data Science & Artificial Intelligence binnen het MKB en haalt voldoening uit het succesvol verder helpen van de ondernemers die bij het JADS MKB Datalab aankloppen.

Anique Kuijpers

Project lead

Sinds juli 2023 is Anique Kuijpers aan de slag bij het JADS MKB Datalab. Zij heeft jaren ervaring opgedaan in de Rotterdamse haven waar ze digitaliseringsvraagstukken oppakte, zoals bijvoorbeeld voorspellingsmodellen in de binnenvaart. Daarnaast heeft ze als hobby haar promotieonderzoek waar digitalisering, interactie met grote- en kleine bedrijven, analyseren van datasets samenkomen. Anique krijgt energie van het praten met een grote verscheidenheid aan ondernemers om samen kansen in kaart te brengen en waar de toegevoegde waarde ligt om ondernemers verder te helpen met hun data vraagstuk.

Virgil Sowirono

Project Lead

Virgil Sowirono is sinds februari 2022 betrokken bij het JADS MKB Datalab, aanvankelijk als student met de focus op projectuitvoering. Geleidelijk raakte Virgil meer betrokken bij de begeleiding en acquisitie van projecten, waarna hij zich, na zijn afstuderen aan de Masteropleiding Data Science aan de JADS, in december 2023 als full-time project lead aansloot bij het team. Met zijn technische kennis en passie voor ondernemerschap en consulting zet Virgil zich in om de positie van het MKB Datalab te versterken. Zijn doel is om meer ondernemers te bereiken, te inspireren en te ondersteunen bij het benutten van de kansen die Data Science en Artificial Intelligence bieden.

Jules Kuipers

Jules Kuipers

Project Lead

Ir. Jules Kuipers heeft een passie voor data-enabled design. Met zijn achtergrond in zowel Industrial Design (BSc) als Innovation Management (MSc), richt hij zich op de ontwikkeling van data-gedreven producten en diensten. Jules' doel is om zijn passie en enthousiasme om ondernemers te helpen te gebruiken om zo MKB'ers te begeleiden naar een data-gedreven toekomst. Sinds Januari 2022 loopt Jules rond bij het JADS MKB Datalab, waar hij projecten uitvoerde als student, en gaandeweg groeide tot projectbegeleider. Sinds Mei 2024 is Jules full-time project lead.

Onze partners

We werken nauw samen met onze partners. Het merendeel van onze partners komt samen in het platform Driven by Data. Het is een mooie samenwerking waarin communicatie voorop staat en wij ondernemers die bij onze partners zijn aangesloten op een zo goed mogelijke manier kunnen ondersteunen.  

Scroll naar boven
Scroll naar top

Bedankt voor je aanmelding!

Super leuk dat je bij ons lustrum aanwezig bent!
De inloop is vanaf 15:00 en om 15:30 zullen we beginnen met het programma.

Wanneer?

9 juni 15:30

Wij hebben er zin in en kijken er naar uit jullie weer te zien!