Vaststelling betrouwbaarheidsmarges warehouse activiteiten

Loendersloot Global Logistics (in vervolg: “Loendersloot”) is een logistiek dienstverlener voor (inter)nationale merkeigenaren, distributeurs en handelaren. Zij verzorgt onder andere forwarding activiteiten, maar ook warehousing, Value Added Services, Escrow activiteiten en dienstverlening op gebied van fiscaliteit en douane. Al 40 jaar helpt het bedrijf een groeiend aantal klanten over de hele wereld met complexe uitdagingen in de (accijns)logistiek. Wij hebben Loendersloot geholpen om meer inzicht te krijgen in hun data om uiteindelijk Activity Based Costing te kunnen toepassen.

Use Case

Bij het uitvoeren van de vele logistieke processen binnen de organisatie komen op de werkvloer verschillende activiteiten kijken. Om dit werk inzichtelijk te krijgen, wordt van elke activiteit geregistreerd wanneer ze gestart en afgerond zijn en hoeveel producteenheden er in die tijd verwerkt zijn. Loendersloot wilde die activiteiten graag relateren aan correcte, representatieve prijzen om hiermee Activity Based Costing toe te passen. Echter, is het vooralsnog onbekend hoe betrouwbaar haar data is en kan een dergelijke berekening dus ook nog niet direct gemaakt worden. Tijdens een workshop bij het MKB Datalab is deze uitdaging vastgesteld.

Op de schaal van datavolwassenheid is Loendersloot een typisch voorbeeld van een verzamelaar. Er wordt veel data verzameld, maar dit gebeurt op verschillende manieren en via verschillende systemen. Het bedrijf is nog druk bezig met het structureren en inzichtelijk maken van haar data. Hier ligt voor Loendersloot dus een mooie eerste stap om inzichtelijk te krijgen wat de kwaliteit is van de data en op welke manier zij deze kan verbeteren om in de toekomst Activity Based Costing te kunnen toepassen.

TECHNOLOGIEËN

DATA VOLWASSENHEID

Verzamelaar

WAT VINDT DE ONDERNEMER?

4.5/5
SECTOR

Logistiek

Onze Oplossing

Gedurende een project van 60-80 uur is onderzocht voor welke activiteiten en verwerkingseenheden een analyse nuttig en haalbaar zou zijn. Vanzelfsprekend is het voor iedere activiteit interessant, echter moet de data wel geschikt zijn. Zo valt het alleen te controleren of het uitladen van een stapel pallets uit een vrachtwagen efficiënt is uitgevoerd, als aan die activiteit een bepaalde tijd, een aantal personen en een hoeveelheid pallets zijn gekoppeld. 

Hierna zijn in PowerBI verschillende dashboards gebouwd om de relevante activiteiten inzichtelijk te maken, inclusief filters, grafieken en diagrammen. Door middel van die pagina’s is het mogelijk om te berekenen hoeveel datapunten er binnen de grenswaarden vallen, en wat de statistische eigenschappen van die datapunten zijn. Behalve de resultaten van de analyse zelf zijn er ook verschillende inzichten op procesniveau gevonden die voor Loendersloot nuttig konden zijn en waar ze hun data op kunnen verbeteren.

Benieuwd wat we met jouw
data kunnen doen?

Scroll naar boven
Scroll naar top

Bedankt voor je aanmelding!

Super leuk dat je bij ons lustrum aanwezig bent!
De inloop is vanaf 15:00 en om 15:30 zullen we beginnen met het programma.

Wanneer?

9 juni 15:30

Wij hebben er zin in en kijken er naar uit jullie weer te zien!