Verbetering van de Data Volwassenheid en Overzichtelijkheid

Verbetering van de Data Volwassenheid en Overzichtelijkheid

Monkey Moves is een bedrijf opgericht om kinderen goed leren te bewegen. Doormiddel van sporten maakt Monkey Moves kinderen fit en zelfredzaam. Hierdoor kunnen kinderen zich ontwikkelen tot volwaardige kleine apekoppies die steeds weer nieuwe stappen durven te zetten en met een positief zelfbeeld de wereld ontdekken. Om dit doel te helpen verwezenlijken is er voor Monkey Moves een dashboard opgezet om hun groei inzichtelijk te maken. Hiernaast is de data opslagplaats veranderd van Google Sheets naar MySQL om de toekomstige groei goed te ondersteunen.

Use Case

Monkey Moves is in 2016 opgericht met als doel kinderen goed leren te bewegen. De afgelopen jaren is Monkey Moves flink gegroeid en heeft het bedrijf inmiddels meer dan 30.000 kinderen in beweging gebracht. Hiernaast heeft Monkey Moves meer dan 150 leslocaties in 26 regio’s. Bij aanvang van het project werd de data van alle boekingen en webshop aankopen in Google Sheets opgeslagen. Echter, omdat het bedrijf snel groeit was er vraag naar een opschaling van het data opslag systeem. Verder was er vraag naar een overzichtelijke manier om de progressie en effectiviteit van de verschillende vestigingen bij te kunnen houden. Door de data op te slaan in een schaalbaar systeem wordt de lange termijn zorg die Google Sheets vaak met zich meedraagt weggenomen voor Monkey Moves. Ook wordt het voor Monkey Moves makkelijker om de data overzichtelijk te houden. Dit loont vervolgens bij het weergeven van de data aan de verschillende vestigingen aangezien de overzichtelijkheid een stuk voor de hand liggender geworden is.

DATA VOLWASSENHEID

Verzamelaar

WAT VINDT DE ONDERNEMER?

4.5/5
SECTOR

Leisure

Onze Oplossing

Als oplossing is er een volledige pipeline aangelegd voor het instromen, opslaan, en presenteren van de data. Voor het instromen is gebruik gemaakt van het systeem waarmee Monkey Moves al bekend was genaamd Zapier. Hier komt de data na een boeking of aankoop binnen waarna de data binnen Zapier wordt opgeschoond. Zo worden telefoonnummers in het juiste formaat gezet, de volledigheid van de namen gecheckt en meer. Hierna wordt de data naar de verschillende tabellen in de database gestuurd via Zapier. 

In MySQL is een relationele database aangemaakt waarin de verschillende gegevens binnenkomen. Deze worden vervolgens opgeslagen via de MySQL Schema methode. Zo zijn er verschillende tabellen aangemaakt om bijvoorbeeld data van de producten apart te houden van de tabel met verkopen. Dit zorgt voor een efficiëntere manier van data opslag en garandeert schaalbaarheid voor de toekomst.

Om de data vervolgens te presenteren is er gekozen voor Google Data Studio. Hier zijn vier verschillende dashboards aangemaakt om de verschillende processen binnen Monkey Moves bij te houden. Zo zijn er twee dashboards om zowel de betaalde als niet betaalde leads bij te houden en verschillende statistieken hierover te presenteren. Hiernaast is er nog een dashboard gebouwd voor de MySQL database om goed bij te kunnen houden welke producten vaak gekocht worden en welke mensen cross sales maken tussen de verschillende shops. Ook is de gemiddelde lifetime value van klanten hier bij te houden. Het laatste dashboard is gebaseerd op de awareness campagne die Monkey Moves voert. Hier wordt alle data weergegeven die de effectiviteit van deze campagne kan beoordelen.

Met deze pipeline kan Monkey Moves in de toekomst de groei weer aan en zal het duidelijker zijn welke campagnes effectief zijn en welke producten het meeste geld opleveren. Deze waardevolle inzichten zullen de verschillende vestigingsleiders zelfstandiger maken.

Zorg dat je zo scherp mogelijk gedefinieerd hebt wat je KPI's zijn

Een tip voor elk bedrijf is om de KPI’s zo duidelijk mogelijk op papier te hebben voor de aanvang van het project. Monkey Moves had de KPI’s aan het begin al klaar waardoor het erg makkelijk was om gedurende de verschillende projecten een houvast te hebben voor de doelen. Dit zorgde voor een fijn gevoel gedurende het project voor beide partijen.

Benieuwd wat we met jouw
data kunnen doen?

Scroll naar boven
Scroll naar top

Bedankt voor je aanmelding!

Super leuk dat je bij ons lustrum aanwezig bent!
De inloop is vanaf 15:00 en om 15:30 zullen we beginnen met het programma.

Wanneer?

9 juni 15:30

Wij hebben er zin in en kijken er naar uit jullie weer te zien!