Data Driven Business Workshop

Definieer jouw concrete eerste richting een meer data-gedreven onderneming!

Het JADS MKB Datalab biedt jou de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze te verkennen hoe data science iets voor jouw onderneming kan betekenen. Door middel van een Data Maturity ScanData Project Canvas, Data Check en Data Project Template werk je samen met Data Science studenten van JADS toe naar een concrete eerste stap om meer data-gedreven te gaan werken.

De workshop zelf is op één dag en bestaat uit 2 delen. De workshop duurt 5½ uur inclusief lunchpauze. Onder begeleiding van Maaike Blok, Matthijs Bookelmann, Koen Franken en Fabian Kok werken bedrijven zelf naar de antwoorden op deze vragen voor hun eigen organisatie. De deelnemende bedrijven worden tijdens de workshop gekoppeld aan studenten van de Data Science opleiding van JADS om mee te sparren.

Hoe ziet zo’n workshop er uit?

De Data Driven Business Workshop verkent met bedrijven de volgende vragen:

  • Waar staat mijn bedrijf op het gebied van data?
  • Hoe kijkt een data-expert naar mijn bedrijf en mijn data?
  • Hoe stel ik een data-vraagstuk op waar mijn bedrijf mee aan de slag kan?
  • Is mijn data goed genoeg om het bedachte data-vraagstuk op te lossen?

Onder begeleiding van Daan Kolkman, Maaike Blok, Matthijs Bookelmann en Ruud Sneep werken bedrijven zelf naar de antwoorden op deze vragen voor hun eigen organisatie. De deelnemende bedrijven worden tijdens de workshop gekoppeld aan studenten van de Data Science opleiding van JADS om mee te sparren.

Om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van de workshop, vragen we om 3 zaken voor te bereiden:

  1. Het invullen van de Data Maturity Scan. Deze vragenlijst bevat enkele verkennende vragen die helpen bij het verduidelijken van de huidige stand van zaken binnen het bedrijf ten aanzien van data. 
  2. Goed nadenken over de ambitie die je hebt met data. Wil je meer inzichten krijgen in je klanten? Wil je tijd besparen op een stap in jullie process? Wil je kosten besparen? Hierover nadenken helpt met het aanscherpen van je ambitie en het bepalen van je eerste stap. 
  3. Het meenemen van een export van de data of login-gegevens tot de database naar de workshop. Zo kunnen wij kritisch kijken naar de kwaliteit van de data en verkennen of het mogelijk is om de uitdaging aan te pakken met de beschikbare data.

Na afloop van de workshop heeft een bedrijf een duidelijk beeld bij de mogelijkheden en de tekortkomingen van de beschikbare data. Daarnaast heeft een participerend bedrijf zicht op een eerste stap om verder te gaan met de integratie en implementatie van data science. Dit kan zijn dat er meer data verzameld dient te worden, of de data opgeschoond dient te worden. Dit kan ook een concreet vraagstuk zijn waar men mee aan de slag kan.

Aanmeldformulier

Scroll naar boven
Scroll naar top

Bedankt voor je aanmelding!

Super leuk dat je bij ons lustrum aanwezig bent!
De inloop is vanaf 15:00 en om 15:30 zullen we beginnen met het programma.

Wanneer?

9 juni 15:30

Wij hebben er zin in en kijken er naar uit jullie weer te zien!