Data Project Canvas

Werk met behulp van de canvas toe naar uw eerste data project.

Data Project Canvas

Werk met behulp van de canvas toe naar een eerste data project.

De Data science project canvas is een hulpmiddel waarmee een bedrijf concrete en haalbare projecten op het gebied van data science kan identificeren. Door de tien vakken in de canvas te vullen wordt duidelijk waar de kansen en uitdagingen liggen ten aanzien van het werken met data. De canvas kan je downloaden door op een van de onderstaande links te klikken:

Data science project canvas (Nederlands)
Data science project canvas (Engels)

De ingevulde canvas geeft een data scientist de informatie die nodig is om een concreet projectvoorstel op te stellen. De tien vakken op de canvas zijn bepaald op basis van meer dan vijftig data science projecten en wetenschappelijk onderzoek. Daaruit blijkt dat het voor bedrijven moeilijk is om een start te maken met data science. De Data science project canvas wordt andere gebruikt tijdens de data-driven business workshop.

De Data science project canvas is ontwikkeld door JADS onderzoekers Daan Kolkman en Ruud Sneep. Meer informatie over het achterliggende onderzoek is onder andere hier te vinden.

Wil je meer informatie over de canvas en het volgen of organiseren van een workshop?

Enterprise Resource Planning (ERP) pakket of administratie software. Daarnaast heeft een bedrijf mogelijk ook zelf expertise in het exporteren, koppelen, of analyseren van de data. Soms wordt nu al samengewerkt met een externe Informatie Technologie (IT) partij.

Om een start te maken met data science is het van belang dat de Randvoorwaarden voor een project aanwezig zijn. Denk hierbij aan commitment vanuit de verschillende lagen van de organisatie; het heeft geen zin om iets te ontwikkelen wanneer niemand daar op zit te wachten. Verder zijn ook het beschikbare budget en de regelgeving van belang.

Veel data science projecten stranden of belanden in de kast door te hoge of onjuiste verwachtingen. Dit kan worden voorkomen door van tevoren stil te staan bij de verwachte resultaten van het project. Daarnaast is het goed om te bekijken welke uitdagingen er nu spelen binnen de organisatie.

Scroll naar boven
Scroll naar top

Bedankt voor je aanmelding!

Super leuk dat je bij ons lustrum aanwezig bent!
De inloop is vanaf 15:00 en om 15:30 zullen we beginnen met het programma.

Wanneer?

9 juni 15:30

Wij hebben er zin in en kijken er naar uit jullie weer te zien!